Over ons

Sinds 1906 vindt u aan de Kleverparkweg de mooiste specialiteiten
Over Het Oude Zuivelhuis

Het team

Eigenaar Maarten van Oeffel en zijn team, waarvan de meesten al jaren bij Het Oude Zuivelhuis werken, zijn echte foodlovers. Maarten startte op z’n 15e als zaterdaghulpje in een kaaswinkel en is een ‘kaasman’ in hart en nieren. Met onze hele team doen wij iedere dag ons uiterste best om je van de lekkerste producten te voorzien. Wij houden onze vakkennis op peil, bezoeken nationale- en internationale beurzen, en laten wij ons onafhankelijk testen om onze titel Gecertifieerde Foodspeciaalzaak in stand te houden.

Het Oude Zuivelhuis wint zowel in 2021 als in 2023 de titel ‘Beste Foodspecialiteitenwinkel van Nederland’. Daar zijn wij als team enorm trots op!

Maarten van Oeffel
Haarlemsche Melkinrichting

Van de Haarlemsche melkinrichting...

Het Oude Zuivelhuis, sinds 1906 niet meer weg te slaan uit het Haarlems straatbeeld. Hoe zijn wij zo ver gekomen?

In 1905 werd het winkelpand aan Kleverparkweg 2 gebouwd en de familie Verdel begon hier met de “Haarlemsche Melkinrichting”. De familie had ook, sinds 1830, al een filiaal in de Spekstraat in Haarlem. Onder de slogan “Verdel’s melkinrichting voldoet aan alle hygienische eischen, levert steeds prima Melk- en Melkproducten en geeft waar voor uw geld” wordt op vrijdag 16 februari 1906 de winkel aan het statige Kleverpark geopend. In de huidige winkel zijn nu nog veel stijlelementen uit 1906 terug te vinden. De telefoonnummers in Haarlem bestaan dan nog uit 3 cijfers en de Haarlemsche Melkinrichting Verdel is bereikbaar onder nummer 180. Een kilo roomboter kost f1.40 en een halve kilo 1e kwaliteit Goudsche kaas komt op f0.50. Een liter volle melk is 9 ct. Vacatures klonken in die tijd als volgt: “nette loopjongen, rond de 16 jaar”. Je was dan op zondag wel na 14:00 uur vrij en verdiende f2.50 per week. Niet slecht toch? Om maar aan te geven hoe de tijden veranderd zijn sinds de oprichting…

... Naar het oude zuivelhuis

De familie Verdel geeft de winkel over van vader op zoon en dat gaat zo door tot halverwege de jaren ’70. De dames Meijn nemen in 1974 de zaak over. De winkel verandert dan langzaam van melkinrichting naar kruidenier en kleine buurtsuper, maar zuivel blijft een belangrijke pijler en de eerste Mona toetjes doen hun intrede!

En dan, in 1992, het jaar waarin Ajax de UEFA cup wint, Disneyland Parijs haar deuren opent en Bill Clinton president van Amerika wordt, nemen Jan en Jeanet van den Bosch de winkel over en leggen, na een grote verbouwing, de verdere basis voor de huidige winkel. Het assortiment wordt verder uitgebreid.

Na bijna 30 jaar geeft Jeanet het stokje in oktober 2018 over aan de huidige eigenaar Maarten van Oeffel. Zijn doel? Het Oude Zuivelhuis verder uit te bouwen tot dé foodspecialiteitenwinkel van Haarlem (en omstreken natuurlijk!). In 2020 wordt Het Oude Zuivelhuis voor het eerst bekroond tot Gecertifieerde Foodspeciaalzaak. In 2021 wint Het Oude Zuivelhuis de nationale competitie ‘Beste foodspeciaalzaak van Nederland’.

Daar zijn wij super trots op, en.. we verkopen ook nog steeds volle melk!

Het Oude Zuivelhuis oude foto
Adres
Kleverparkweg – 2023 CE – Haarlem
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram