HOLLANDSE KAAS

Of je nu houdt van Noord Hollandse goudse kaas van ons huismerk Blokdijcker, een mooie boerenkaas of juist liever een biologische kaas van Terschelling, wij hebben het liggen en laten je graag proeven!

  • Blokdijcker, Noord Hollandse goudse kaas van jong tot en met oud.

  • Klaver Kaas, Noord Hollandse kaas van geitenmelk of koemelk met kruiden.

  • Terschellinger, biologische kaas van jong tot oud. En vegetarisch gestremd.

  • Boerenkaas en/of kaas van de boerderij, van jong tot oud.

  • Specialiteiten, als Remeker, Messeklever en Commissie edammer.

BUITENLANDSE KAAS

Het aantal soorten en smaken in buitenlandse kaas kent bijna geen grenzen. We zijn continu op zoek naar de mooiste kazen binnen Europa waarbij de voorkeur uit gaat naar zoveel mogelijk kleine, ambachtelijke kaasmakerijen. Het aanbod kan per week variëren maar keus is er altijd in overvloed. Sommige kazen worden rechtstreeks geïmporteerd.

  • Witte korst kazen: als Cremeux de Bourgogne, Brie de Meaux AOP, Camembert AOP, La Tur en Chaource AOP.
  • Rode korst kazen: als Talegio DOP, Epoisse AOP, Langres AOP, Munster AOP, Morbier AOP en Mont d’Or (seizoen).
  • Blauwader kazen: als Roquefort Papillon AOP, Blue Stilton, Gorgonzola DOP, Valdeon, Bleu de Auvergne, Fourme d’Ambert AOP en Saint Agur.
  • Geiten en Schapenkazen, als La Bouygette, Crottin Chavignol AOP, Selles sur Cher AOP, Mothais sur Feuille, Monte Enebro, Rocamadour AOP, Brebiou en Chebris Onetik.
  • Harde kazen, als Manchego DOP, Emmenthaler, Pecorino Romano, Vintage Cheddar, Belperknolle, Comté AOP, Etivaz (seizoen) en Parmasan Reggiano.

Charcuterie, paté en salades

Samen met onze vaste leveranciers is er tot een perfecte samenstelling gekomen op het gebied van vleeswaren, patés en salades. Voor een 36 maanden gerijpte Jambon Iberico, Prosciutto di Parma, Coppa di Parma en Bresaola ben je aan het juiste adres. Aangevuld met diverse salami’s, chorizo en droge worst uit de regio van Lyon in vele smaken. Onze patés van het huis Spiegeleire uit België behoren tot de absolute top. Salades, veelal uit eigen keuken, maken dit deel compleet.

Bonbons en Noten

Onze bonbons komen van het huis Dragee, die in het Belgische Essen een eigen chocolade atelier heeft. Ruim 20 variëteiten en natuurlijk ook verkrijgbaar in een fraaie geschenk verpakking. De noten, hoe kan het ook anders, branden we zelf. Na zorgvuldige bewerking voegen we deze samen in diverse mixen. Onze “Oude Zuivelhuis Mix “ moet je echt geproefd hebben!

Delicatessen

Ook voor onze delicatessen zijn we veel op zoek naar juist die kleine producenten die aparte en mooie delicatessen maken. Pasta van Molisana uit Puglia. Olijfolie en azijnen uit diverse landen en verschillende leeftijden balsamico. Maar ook voor de non-alcoholische gemberdrank van Gimber, Cornichons, Savoiardi, zwarte knoflook en Coleman’s mosterd kun je bij ons terecht. Onze grootste hardloper? Italiaanse Cannoli en Cuore di Mandorle in vier verschillende smaken.

Wijn en bier

Bij smaakvolle kazen horen natuurlijk smaakvolle wijnen. Dat kunnen traditionele wijnen uit Europa zijn of juist verrassende wijnen uit de nieuwe wereld. Ons wijn assortiment wordt continu vernieuwd, wat betekent dat we altijd open staan voor nieuwe smaken om tot mooie wijn-spijs combinaties te komen. Liever een biertje bij je kaas? De speciaalbieren van Brouwerij het IJ en Jopenbier bieden volop keus.