Haerlems beleg & Haerlems Ontzet

Geboren uit liefde voor Haarlem
haerlems beleg kaas

Unieke kazen voor Haarlem

UIT LIEFDE VOOR DE KAAS EN STAD GEBOREN
Haerlems Beleg is een 14 maanden oude Goudse kaas; een smakelijk eerbetoon aan Haarlem. De speciale receptuur zorgt voor een heerlijke oude kaas met een fijn kristalletje in het zuivel. Ondanks zijn respectabele leeftijd is de kaas heerlijk smeuïg. Haerlems Beleg is geschikt voor de borrelplank, als dagelijks broodbeleg en als smaakmaker in de keuken.

In 2020 wint Haerlems Beleg een eervolle bronzen medaille bij de prestigieuze Gouda Cheese Award. De kaas is verkrijgbaar vers van het mes en in een fraaie geschenkverpakking van 300 gram. Een leuk cadeau voor vrienden en familie van buiten Haarlem!
Lees hieronder meer over Haerlems Ontzet, de ultieme borrelkaas gemaakt met Jopen bier.

HAERLEMS BELEG EN HAERLEMS ONTZET ZIJN EEN INITIATIEF VAN HET OUDE ZUIVELHUIS EN ALLEEN IN HAARLEM VERKRIJGBAAR.

Haerlems Beleg kaas
haerlems-Beleg-stuk

Vers van het Mes

Zo groot of klein als jij wilt

haerlems-beleg-schuitje

Haerlems schuitje

Geef een stukje heerlijke kaas cadeau

Haerlems ontzet, de ultieme borrelkaas!

Deze kaas wordt exclusief voor Het Oude Zuivelhuis door kaasmakerij Mathijsen in het Brabantse Udenhout gemaakt. Tijdens de productie wordt er op een kaas van 6 kilo een liter Jopen Quadruppel aan de kaas toegevoegd. Na een zorgvuldige rijping van minimaal 16 weken komt de kaas naar Haarlem. En zo is Haerlems Ontzet een echte Bierkaas met Haarlems karakter.

En voor de puristen onder onze klanten… Historisch gezien is de naam Haerlems Ontzet niet juist, omdat Haarlem nooit is ‘onzet’. Zoals dat in Leiden bijvoorbeeld wél is gebeurd. Maarten koos deze naam voor ‘zijn kaas’ omdat het zo goed paste bij Haerlems Beleg. Én Haerlems Ontzet is gewoon ontzet-tend lekker! 😉

HAERLEMS BELEG EN HAERLEMS ONTZET ZIJN EEN INITIATIEF VAN HET OUDE ZUIVELHUIS EN ALLEEN IN HAARLEM VERKRIJGBAAR.

Haerlems Ontzet

Adres
Kleverparkweg – 2023 CE – Haarlem
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram